top of page
Synagoge Groningen
Zoeken

'Eer De Haan' - een muzikaal afscheid

Op zondag 13 oktober is de expositie 'A Dutch Lawrence of Arabia?' voor het laatst te zien. Als feestelijke afsluiting van deze tentoonstelling over het leven en werk van Jacob Israël de Haan (1881-1924), wordt deze middag de voorstelling 'Eer De Haan' opgevoerd. Om 16.00 en 18.00 uur brengt theatergroep Schout-Bij-Nacht een muzikale ode aan De Haan in Synagoge Groningen.



‘Eer De Haan’ is een muziektheatervoorstelling over het leven maar vooral werk van Jacob Israël de Haan. De Nederlandse schrijver/dichter, jurist, docent, journalist en homoseksueel staat centraal in de zomerexpositie van Synagoge Groningen, 'A Dutch Lawrence of Arabia?'. De romans Pijpelijntjes en Pathologieën van De Haan schokten de Nederlandse literaire wereld en samenleving en zijn verwerkt in deze muzikale en theatrale ode. 


‘Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen’

‘Eer De Haan’ wordt een postmoderne doorgecomponeerde opera vol Jiddische levensliederen, Jordanese opera en Italiaanse smartlappen. Van en met Jan-Roelof Bathoorn, Jelte Fossen, Daniël Wajsenblum en Dio van Velden. Een uur lang smullen van de avonturen, dromen, ambities, talenten en de wroegingen van een uiterst belangrijke Nederlander. Zijn bekendste dichtregel staat gebeiteld in het homomonument te Amsterdam: ‘Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen’.


Eer De Haan - Synagoge Groningen, Folkingestraat 60

  • Zondag 13 oktober om 16.00 en 18.00 uur

  • De synagoge opent 30 minuten van te voren. U krijgt een kop koffie/thee aangeboden en kunt de expositie bekijken.

  • Tickets kosten 17 euro per stuk



Comentarios


bottom of page