Nieuws

Kunstexpert Ter Borg schenkt Herman Dijkstra’s portret ‘Jongen met keppel’ aan Synagoge

Het geschilderd portret van een (Joodse) jongeman met keppel, door de Groningse kunstenaar Herman Dijkstra (1904-1976), was het verrassende geschenk dat galeriehouder en kunsthandelaar Richard ter Borg aan Stichting Folkingestraat Synagoge (SFS) cadeau deed, na afloop van de door hem gehouden veiling van 350 werken in de Synagoge, op 8 juni j.l.. Klik hier voor het eerdere bericht over die veiling.
De Stichting Folkingestraat Synagoge is zeer ingenomen met deze schenking. Klik hier voor een reportage van OOG TV van 13 juni 2017, waarin een interview met de schenker, Richard ter Borg over de motieven voor zijn geste en een interview met de dankbare algemeen manager van de SFS, Heleen Mudde.

Goochelaars waren ze, uit Groningen! Verhaal over Ben Ali Libi tijdens Open Joodse Huizen

Op 4 mei 2017, tijdens de dag van de Open Joodse Huizen / Huizen van verzet, toog één van de vrijwilligers van de Stichting Folkingestraat Synagoge naar Café Tivoli aan het Zuiderdiep/ hoek Kleine Haddingestraat, waar historicus Ben Hummel vertelde over het leven van de Joodse Groninger Michel Velleman.

door: Cath. Groenendal

Goochelaar Michel Velleman, alias Ben Ali Libi, leerde het vak waarschijnlijk van zijn vader. Deze vader, Jesajas Velleman, probeerde ondanks zijn slechte gezondheid  op allerlei manieren aan de kost te komen.

Abonneren op RSS - Nieuws