World Press Photo van 18 november tot en met 11 december 2016 voor het eerst in de SYNAGOGE van Groningen !

Organisatie: 
Wereld Pers Foto Groningen

plaats: Synagoge Groningen, Folkingestraat 60
dagelijks: van 18 nov t/m 11 dec
openingstijden: maandag t/m zondag  10:00 - 18:00 uur
UITZONDERINGEN
op deze openingstijden:
van 10:00 - 21:00 uur op ALLE donderdagen
van 14:00 - 18:00 uur op TWEE zaterdagen: 26 nov + 10 dec
PRIJZEN:
€7,- : regulier
€5,- : studenten & stadjerspas & kinderen tot 18
€1,- : extra per persoon voor rondleiding door de foto-expositie
gratis: kinderen tot en met 11 jaar

Klik hier óf op het logo van WPFG hierboven

[N.B.: Tijdens deze expositie zijn de rondleidingen door de synagoge die door Stichting Folkingestraat Synagoge worden gegeven er alléén om 13:00 & 15:00 uur. Daarvoor hoeft men in die periode niets éxtra te betalen - afgezien van de € 7,- voor de foto-expo. Bij de uitgang wordt wel een donatie gevraagd.]

World Press Photo

De grootste, jaarlijkse, rondreizende internationale wedstrijd voor persfotografie is voor het eerst in Groningen neergestreken in de Synagoge aan de Folkingestraat (vanaf 2004 was dat telkens de der aa kerk). Het gaat om een selectie van de hoofdtentoonstelling uit Amsterdam, maar aangevuld met een interactief randprogramma - geschikt voor jong en oud. Nergens anders in het Noorden van Nederland is de World Press Photo tentoonstelling te zien. Groningen is één van de 100 steden wereldwijd (!) waar de tentoonstelling te zien is.

Beste persfoto’s van het jaar (klik tbv vergroting)
De 'World Press Photo' is een internationale wedstrijd voor persfotografie, waar in 2016 circa 6000 professionele fotografen aan meededen. Uit de tienduizenden persfoto’s, verdeeld over diverse categorieën zoals: Hedendaagse kwesties; Portretten; Natuur; Sport, selecteerde de jury de meest indrukwekkende van 2015. Dit jaar won de Australische fotograaf Warren Richardson de hoofdprijs met zijn 'single' ‘Hope For a New Life’. In deze indringende foto portretteert Richardson vluchtelingen op de grens van Servië en Hongarije.

Wereld Pers Foto Groningen (hierna: WPFG) biedt de bezoekers een inkijk in het dagelijks leven van mensen uit verschillende culturen en landen van de wereld.
Dit jaar is de organisatie in Groningen een ambitieus pad ingeslagen, door haar activiteiten uit te breiden met: een videoserie over fotografie; verschillende thematische fotoworkshops; en: exposities van haar eigen fotocollectie.
Daarnaast organiseert zij evenementen in samenwerking met: Noorderlicht, het Groninger Forum, Canon Nederland en Lets GRO.

Randprogramma: 'Leren Kijken'
Deze twaalfde editie staat in het teken van ‘leren kijken’ en biedt een uitgebreid verdiepend randprogramma. Hierin wordt dieper ingegaan op de onderwerpen van de expositie, zoals: Journalistieke objectiviteit, Omgang met heftige nieuwsbeelden en: De kracht van fotografie als medium.
De randprogrammering bestaat onder andere uit: lezingen, interactieve rondleidingen, thema-avonden met bijvoorbeeld muziek of theater én: een expositie met foto’s van Groningen. Klik hier voor updates voor het volledige programma op de website van WPFG of op overige social media.

Wereld Pers Foto Groningen is voor het eerst óók onderdeel van het 'Lets GRO innovatiefestival' geweest dat van 9 tot 12 november gehouden werd.
Hier beheerde WPFG haar eigen 'Go Green locatie', met verschillende ‘groene’ initiatieven in de stad.
De Go Green locatie is een huiskamer waarin men van alles te weten kon komen over duurzaamheid in de praktijk. Men kon foto’s bekijken, van verhalen kennis nemen en in gesprek gaan met idealistische ondernemers.

Datum: 
vrijdag, 18 november, 2016 - 10:00