Tutti Cantano zingt liederen op teksten van Herman de Coninck

Zaterdag 21 mei 2016, 20:15 uur
Toegang: 12,00 euro (kaarten verkrijgbaar via www.tutticantano.nl en aan de zaal)

Kamerkoor Tutti Cantano neemt met een concert in de synagoge afscheid van haar dirigent Jan Verbogt, die van 2005-2016 het koor leidde. Op het programma staan gedichten van Herman de Coninck (1944-1997), die door Jan Verbogt speciaal voor Tutti Cantano op muziek zijn gezet. Het koor wordt begeleid door houtblazers van het Noord Nederlands Ensemble.

Jan Verbogt volgde in de jaren '80 een dirigentenopleiding aan het Conservatorium in Antwerpen waar hij Herman de Coninck ontmoette. Vooral zijn gedichten over de liefde raakten hem.
Kristien Hemmerechts, weduwe van Herman de Coninck, is aangenaam verrast door de muzikale inspiratie die de gedichten van haar overleden echtgenoot oproepen bij de dirigent.

zaterdag, 21 mei, 2016 - 20:15