Reislustige MZZL!: van Danzig via Broadway en Berlijn naar Appingedam

MZZL!, nr. 8, het glossy magazine van cultuurcentrum Synagoge Groningen, verlegt in deze zomerse editie de grenzen. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Van bridgen in de Danziger Sjoel naar Kurt Weil in Aduarderzijl en vervolgens op pad met de reizende rabbijn Lody van de Kamp. Maar waarom gaan we eigenlijk op reis? En hoe reislustig zijn of waren Joden, al of niet gedwongen?

Maar het is natuurlijk niet allemaal ‘de paden op de lanen in’. Want zoals gebruikelijk in MZZL! veel kunst en cultuur. Zo krijgt de lezer een antwoord op de prangende vraag waarom het Joodse monument van Edu Waskowsky in Groningen nooit is voltooid. Ook wordt ingegaan op een oerthema in kunst en muziek: de tocht als boetedoening. Beeldende kunst vervlochten met film. En wat te denken van Een boek met de smaak van pudding? Nee, geen kookboek maar een biografie om van te smullen.

MZZL! is onder meer te koop in de Groninger boekhandels en in de Synagoge Groningen. Een jaarabonnement (2 nummers) kost 10 euro (incl. verzending} en is aan te vragen via info@synagogegroningen

 

Nieuwscategorie: