Premiere videoclip 'Ik hou van jou' door Syrisch vluchtelingenkoor New Life in Groninger synagoge

Videoclippremière: Syriërs zingen Hollandse Songfestivalkraker 'Ik hou van jou'
datum: 25 september 2016 om 16.00 uur
plaats: Synagoge in Groningen, Folkingestraat 60. Daarna toer langs diverse opvanglocaties voor vluchtelingen in het Noorden.
toegang: gratis

Syrische vluchtelingen in de stad Groningen hebben samen met een aantal creatieve Groningers een bijzondere videoclip gemaakt. De clip van het koor New Life gaat eind september in première op een toepasselijke plek, de synagoge van Groningen, in aanwezigheid van wethouder Mattias Gijsbertsen.


FOTO: Syrisch vluchtelingenkoor New Life tijdens de opname van de videoclip in de Groninger Folkingestraat

 

Groningen is een gastvrije stad voor vluchtelingen uit Syrië. Om hun dankbaarheid aan de stad te laten zien en om een positief nieuw begin te maken, is een groep Syrische vluchtelingen vanuit hun opvanglocatie een koor begonnen: New Life, dat op verschillende plaatsen in het Noorden optreedt.

Het repertoire bestaat uit liederen uit hun vaderland Syrië, maar de groep brengt ook bekende Nederlandse liedjes ten gehore, zoals 'Ik hou van jou', het bekende Songfestivalliedje van Maribelle uit 1984.
Voor dit liedje is een videoclip gemaakt, samen met een blaasorkest dat voor deze gelegenheid is samengesteld uit een aantal professionele muzikanten en met hulp van een groep betrokken creatieve Groningers.

De videoclip met 'Ik hou van jou' in de versie van New Life gaat op 25 september 2016 feestelijk in première in de Groninger synagoge om 16:00 uur. Een toepasselijke plek, aangezien  het Joodse volk in zijn eeuwenlange geschiedenis immers ook veelvuldig op de vlucht is.
De Groninger wethouder van integratie Mattias Gijsbertsen heeft toegezegd bij de première aanwezig te zijn.

Na de premiere in Groningen gaat de videoclip van New Life online en wordt hij nog op diverse andere plaatsen in Nederland gepresenteerd.
 
Koorlid Mohammad Abdel Raheem vertelt: "We komen allemaal uit Syrië. We kenden elkaar nog niet voordat we elkaar hier tegenkwamen. We zijn studenten met een verschillende religieuze achtergrond: zowel islamitisch als christenelijk. Met het New Life koor willen we het échte leven in Syrië laten zien en tevens willen we hiermee een positieve boodschap over vluchtelingen brengen én de Nederlandse bevolking bedanken voor haar gastvrijheid. We zingen vóór liefde, vrede en hoop. Nieuw Leven is net begonnen voor iedereen!"

Bij deze wil de Stichting Folkingestraat Synagoge het publiek uitnodigen om dit positieve initiatief met zijn aanwezigheid te ondersteunen. De vertoning vindt plaats op 25 september om 16.00 uur in de Synagoge in de Folkingestraat in Groningen.

 

Datum: 
zondag, 25 september, 2016 - 16:00