Pop-upmuseum verschijnt in de Groninger binnenstad

Dinsdag 31 mei t/m vrijdag 3 juni en op zondag 5 juni, altijd 13.00 - 17.00 uur. 
Zaterdag 4 juni 20.00 - 01.00 uur tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap (tickets: www.denachtvankunstenwetenschap.nl)

Ter gelegenheid van festival De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni wordt een pop-upmuseum geopend in de Synagoge van Groningen. De tentoonstelling in dit tijdelijke museum is samengesteld door diverse kunstenaars en wetenschappers, waaronder ‘seksonderzoeker’ Samira van Bohemen en indierockband Vera’s Charm. De items zijn afkomstig uit collecties van diverse musea en andere kunstinstellingen.

Tevens zal het museum, Nachtmuseum genaamd, de architecturale kunstwerken van kunstenares Claudy Jongstra tentoonstellen. Tot de hoogtepunten van de collectie behoort een geplastineerd mensenhart, afkomstig uit het Amsterdams Body Worlds-museum.

Het Nachtmuseum is geopend vanaf dinsdag 31 mei. Tijdens crossoverfestival Nacht van Kunst & Wetenschap op 4 juni is het Nachtmuseum eveneens geopend. Deze avond geven de samenstellers korte lezingen over de door hen gekozen kunstobjecten. De Synagoge is deze avond toegankelijk op vertoon van een entreebewijs voor de Nacht van Kunst & Wetenschap.

Datum: 
dinsdag, 31 mei, 2016 - 13:00 to zondag, 5 juni, 2016 - 17:00