Platform Religie en Levenbeschouwing viert midzomermiddag op het 'tempelplein' achter de synagoge

Organisatie: 
Platform Religie en Levenbeschouwing & Stichting Folkingestraat Synagoge

evenement: Midzomermiddag-viering
lokatie: synagoge Groningen én plein achter de synagoge
adres: Folkingestraat 60  9711 JZ  GRONINGEN
datum: zondag 2 juli 2017
tijdstip: 13:00 - 17:00 uur
entrée: gratis
 

Op een heus tempelplein Midzomer vieren door mensen te ontmoeten met heel diverse overtuigingen en door aan activiteiten deel te nemen. Dat kan op zondagmiddag 2 juli midden in de binnenstad van Groningen. Op deze Midzomermiddag – een nieuw initiatief van het Platform Religie en Levensbeschouwing  - kunnen bezoekers behalve luisteren ook meepraten en iets doen.

Klik hier voor het programma


Tot een paar jaar geleden organiseerde het Platform Religie en Levensbeschouwing jaarlijks een Open Huis.
Dat gaf de mogelijkheid eens binnen te kijken in ‘heilige huisjes’ en in gesprek te gaan met andersdenkenden en -gelovenden, en om mee te doen aan meditatie of andere activiteiten of om een (andere) liturgieviering bij te wonen.
Dit jaar heeft het Platform gekozen voor een Open Huis op één centrale plek en wel: in de synagoge én op het (minder bekende) plein áchter de synagoge, dat voor deze gelegenheid tot ‘tempelplein’ wordt omgedoopt.

Spontane gesprekken
Op zondagmiddag 2 juli kan iedereen op het plein áchter de synagoge aan de Folkingestraat spontaan in gesprek gaan met mensen van verschillende levensbeschouwingen en religies.
De verschillende religies en levensbeschouwingen en samenwerkingspartners hebben er elk een eigen tafel.
De bezoekers krijgen onder het genot van koffie, thee en limonade volop de ruimte om met anderen en met andere overtuigingen in contact te komen.

Workshops en kinderactiviteiten
In de synagoge en in het bijbehorende Rabbinaatshuis zijn workshops en forum-gesprekken, onder meer over goed doen en over het vasten in verschillende religies.
Tegelijkertijd is de synagoge gewoon te bezichtigen, op eigen gelegenheid of met korte rondleiding.
Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals Hebreeuws schrijven en zich verkleden en zich laten schminken voor het Poerimfeest.

Platform Religie en Levensbeschouwing
In het Platform Religie en Levensbeschouwing werken Humanisten, Joden, Christenen, Moslims, Boeddhisten, Hindoes, School voor Praktische Filosofie&Spiritualiteit, Vrijmetselaars, Bahá’i én Universele Soefi’s samen, om elkaar te leren kennen en om vooroordelen en angst tussen mensen weg te nemen. Zie ook: www.platform-groningen.nl

Datum: 
zondag, 2 juli, 2017 -
13:00 to 17:00