MZZL! 2 met columns Ruud Lubbers en Jean Pierre Rawie

MZZL! voortaan twee keer per jaar !

De tweede editie van MZZL!, het kleurrijke magazine over jodendom en aanverwante zaken in Groningen is verschenen. Het werd gepresenteerd in boekhandel Godert Walter.
MZZL! biedt artikelen, rubrieken en columns over Joods Groningen in verleden en heden. Het blad is bedoeld voor een zeer breed publiek.
Ruim een jaar geleden verscheen een proefeditie van MZZL!. Voortaan verschijnt het glossy blad halfjaarlijks. MZZL! is nu nóg mooier vormgegeven, bevat nieuwe rubrieken en wordt geleid door een nieuwe hoofdredacteur, de ervaren journaliste Ansje Monkhost.

Hoofdthema Folkingestraat
MZZL! nr. 2 heeft als hoofdthema de Folkingestraat, de voormalige hoofdstraat van de Groningse Jodenbuurt. In een uitvoerig artikel wordt een beroemde foto van de Folkingestraat uit de jaren ’30 van de vorige eeuw tot in detail beschreven. Daardoor lijken de vele anonieme -Joodse en niet-Joodse - Groningers in het beeld weer tot leven te komen.

Verder onder meer:

  • Achtergronden van het huidige onderkomen van reisbureau Bizztravel, vroeger de Joodse school Ets Haïm.
  • In de voormalige bakkerij het Beere-huis, momenteel een winkel, woonden ooit de politica’s Winnie Sorgdrager en Betsie Bakker-Nort.    
  • Een dubbelinterview met eigenaar M’hammed Kemmoun van de oosterse levensmiddelenwinkel Le Souk en klant David van Driel, het jongste lid van de Joodse Gemeente Groningen.
  • Een interview met kunstenaar Joseph Semah, de maker van de maantjes in het plaveisel van de Folkingestraat.
  • Een artikel over Jiddische teksten in café-restaurant Huis de Beurs.
  • Columns van voormalig minister-president Ruud Lubbers en schrijver/dichter Jean Pierre Rawie.

MZZL! is voor € 2,95 te koop in de meeste boekwinkels in de stad Groningen en uiteraard in de synagoge.

Nieuwscategorie: