MEERSTEMMIGE ZANG GEORGISCH MANNENKOOR KHAREBA & GOGIA

Zang: Ensemble Khareba & Gogia (i.s.m. Caucasica o.l.v. Yuri Makarov)
Plaats: Groninger Synagoge
Datum: Vrijdag  4 november 2016
Tijdstip: 20:15 uur

Het mannenensemble Khareba & Gogia uit Georgië komt in de herfst naar Noord-Nederland en doet op vrijdag 4 november 2016 ook de Groninger synagoge aan.
Georgië, het kleine, van oudsher christelijke land in de Kaukasus, op een knooppunt tussen Oost en West, heeft een eeuwenlange traditie van zeer verfijnde, meerstemmige zang, met regionale variaties, die behoort tot het culturele werelderfgoed van de Unesco.
De unieke, warme samenklank van het ensemble Khareba & Gogia is net zo gevarieerd, rijk en veelzijdig als het Georgische landschap, met zijn bergen, rivieren, steppen, wijngaarden en theeplantages. Het repertoire bevat vrolijke, oude traditionele volksmuziek, religieuze én romantische liederen en dansmuziek uit de diverse delen van Georgië.


Khareba & Gogia bestaat (in haar recente samenstelling) uit vier professionele zangers met langjarige ervaring in meerdere belangrijke Georgische orkesten. Het zijn: de bas-bariton Levan Goliadze,  de bas Koba Giguashvili, de tenor en multi-instrumentalist Giorgi Gogitadze en de tenor  Soso Zurabauli, met daarnaast de accordeonist-begeleider Gogi (Zaza) Simonishvili.

Tenor Giorgi Gogitadze vult zijn meerstemmige zang aan met diverse Georgische instrumenten zoals: panduri, bas-panduri, tsjonguri (een soort luiten), salamuri (fluiten) en doli (trommels).
Begeleider Gogi Simonishvili laat met zijn accordeon zowel opzwepende dansmuziek als ook de melodische, lyrische kant van dat instrument horen.
De luisteraar kan zich op de mystieke, kráchtige klanken laten meevoeren naar een wereld van bergen, eeuwige sneeuw, lieflijke beekjes, rijk gevulde tafels, wijn, vriendschap en onmogelijke liefdes; kortom naar een wereld waarin eeuwenoude tradities in ere worden gehouden.
Lyrische zang wordt afgewisseld met opzwepende klanken vol dynamiek.
De verrassende samenzang maakt een concert van Khareba & Gogia tot een onvergetelijke muzikale ervaring die gegarandeerd kippenvelmomenten oplevert.

Reserveringen & Inlichtingen betreffende overige plaatsen in Noord-Nederland waar wordt opgetreden (o.a.: Engelbert, Breede, Wierum, Nuis, Wilp, Zuidlaren en Eelde): 050–5415549
email: riadevos-leneman@hotmail.com
websites: www.zlatoust.nl  of: www.khareba.nl  
Entreeprijs: € 12,50 (onder voorbehoud van lokale variaties)
 

Datum: 
vrijdag, 4 november, 2016 - 20:15