Gezelligste reisgids van Israel Ayalla Zion vertelt in Synagoge over haar 'beloofde land'

datum: woensdag 23 november
tijd: 10.30 - 12.00 uur
plaats: Nieuwstad 28 (Rabbinaatshuis van de Synagoge)
toegang: gratis

Ayalla Zion, geboren en getogen in de Achterhoek en al jaren woonachtig in Israël, is misschien wel de gezelligste reisgids die je kunt treffen als je een reis maakt door Israël.  Op woensdag 23 november spreekt ze (op uitnodiging van Christenen voor Israël) in de rabbinaatskamer van Synagoge Groningen over het thema “Hoe een reis naar Israël je begrip van de Bijbel verrijkt”.

Ervaren gids
Sinds 1980 is Ayalla, een gelovige Jodin, gediplomeerde gids. Ze heeft intussen veel ervaring met toeristen uit allerlei landen, ook uit Nederland.
Haar liefde voor het land zit diep. Het is zonder meer een bijzondere ervaring om met Ayalla het beloofde land te verkennen. Een reis naar Israël verrijkt je begrip van de Bijbel, doordat je met eigen ogen de plaatsen ziet waar de Bijbelverhalen zich hebben afgespeeld. Zelf zegt ze: “Het staat zo duidelijk vermeld in de Bijbel, dat het Joodse volk verspreid zou worden over de hele aarde. Nu zien we met onze eigen ogen dat Joden weer terugkeren vanuit alle landen naar Israël. Israël is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een modern westers land.
 

Datum: 
woensdag, 23 november, 2016 -
10:30 to 12:00