Concerten Duo Dell'Arte bij expositie Getuigen Langs Het Spoor

Woensdag 13 en donderdag 14 juli 2016, 14:00-16:00 uur (met pauze)
Toegang: €5,- p.p. (kinderen gratis) incl. toegang expositie Getuigen langs het Spoor en rondleiding door de synagoge

De aangrijpende expositie Getuigen langs het Spoor in Synagoge Groningen wordt in juli op bijzondere wijze muzikaal kracht bij gezet door Duo Dell'Arte. Jooske van Andel (klarinet) en Dennitsa Dobreva (piano) spelen composities die volgens hen passen bij de getuigenissen op de expositie over de deportaties van Joden naar de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Duo Dell'Arte treedt in Synagoge Groningen tweemaal op: op woensdag 13 en donderdag 14 juli 2016. Op 13 juli staan op het programma:

-Adagio, H.J.Baermann
-Fantasiestucke, Schumann
-Time Pieces, Muczynski (1/2 deel)
-sonata deel 2, F. Poulenc
-Concertino, Donizetti

Op donderdag 14 juli:

-Klarinet Konzert deel 1 evt deel 2, W.A. Mozart
-Sonata 2 deel 2, J. Brahms
-Czardas. Monti
-Four characteristic pieces, Hurlstone
-Klarinet Konzert 1, deel 2, C.M. von Weber

Jooske van Andel (3 december 1997) begon op haar 9e met klarinetspelen. In 2012 werd ze als leerlinge aangenomen op de Academie Muzikaal Talent (nauw verbonden met het Utrechts Conservatorium), In november 2012 won Jooske samen met harpiste Michelle Sweegers, met wie zij het duo Sweegers en van Andel vormde, de publieksprijs op het Kamermuziekfestival in Hoorn. In 2013 won dit duo op het Prinses Christina Concours in de regio ’s-Hertogenbosch de Ensemble Aanmoedigingsprijs. Sindsdien heeft het duo vele optredens gegeven en is onder meer op Radio 4 te horen geweest.

In september 2014 begon Jooske op het Prins Claus Conservatorium te Groningen om daar verder aan de Bachelor opleiding klarinet te studeren.

Van januari 2015 tot juni 2015 mocht Jooske zich klarinettiste noemen van het JongNBEnoord o.l.v. Justine Gerritsen. Ze speelde in maart 2015 solo met de Gruno’s Postharmonie o.l.v. Peter Kleine Schaars. Even later behaalde Jooske tijdens het Prinses Christina Concours in de regio Groningen (in de derde cat.) de derde prijs en een concertprijs.

Dennitsa Dobreva (14 Juni 1991) werd geboren in Silistra, Bulgaria. Ze begon met haar muzikale carrière toen ze 5 jaar oud was. Op haar elfde werd ze aangenomen op de Bulgaarse National Music School of Arts.
Dennitsa kreeg tijdens haar studie van het ministerie van cultuur in Bulgarije een speciale studiebeurs voor getalenteerde studenten. In 2010 won ze een 1e prijs op de International Competition Franz Schubert met piano duo. Hierdoor begon voor haar een serie concerten in Oostenrijk, Duitsland, Roemenie en Nederland.

In 2009 nam Dennitsa deel aan het Peter de Grote Festival te Groningen. Het jaar daarna werd ze aangenomen op het Prins Claus Conservatorium voor haar Bachelor studie, waarvoor ze een studiebeurs kreeg van de Nederlandse Ambassade en allerlei fondsen. Later in hetzelfde jaar nam ze haar eerste CD op met composities van Beethoven.

 

Datum: 
woensdag, 13 juli, 2016 - 14:00 to donderdag, 14 juli, 2016 - 16:00