Boekpresentatie 'Gids van joods erfgoed in Nederland'

Dinsdag 28 juni 2016, 20:00 uur

De 'Gids van joods erfgoed in Nederland' brengt het Nederlands-joodse erfgoed van de afgelopen twee eeuwen in kaart. Per streek en plaats beschrijven de auteurs de vele gebouwen, monumenten, plekken en objecten die te maken hebben met de joodse cultuur, religie en geschiedenis. Tijdens de signeersessie in de Synagoge treedt de band Klezmer & Co uit Groningen op.

Dit varieert van een kleine dorpssjoel en een vergeten begraafplaats tot het Spinozahuis in Voorburg en de resten van het imperium van textielbaron Menko in Enschede. Met aandacht voor regionale verschillen en details, op basis van veel en gedegen onderzoek, worden de geschiedenis en de huidige joodse gemeenschappen uitvoerig beschreven. Het boek is rijk geïllustreerd met historische afbeeldingen, foto’s en stadsplattegronden. Een onmisbaar naslagwerk en een uitvoerige gids.

 

Klezmer & Co. brengt eigen arrangementen van klezmer muziek, van oorspronkelijke Joodse melodieën tot muziek uit Oost-Europa, afgewisseld met Jiddische zang. De muziek is uitbundig, dan weer verstild en ingetogen. Het Jiddische lied weerspiegelt de vele aspecten van het dagelijkse leven en kent vaak poëtische teksten.

Meer informatie: http://www.lubberhuizen.nl/gids-van-joods-erfgoed-in-nederland

Datum: 
dinsdag, 28 juni, 2016 - 20:00