Avi Adir's stem uit een andere wereld

Concert: Avi Adir
datum: Donderdag 29 september 2016,
tijdstip: 20:00 uur (inloop 19:30 uur)
prijs: 12,00 euro aan de zaal, 10,00 euro in voorverkoop
Workshop: Avi Adir
datum: Zondag 2 oktober 2016,
tijdstip: 11:00-15:00 uur (inloop 10:30 uur)
prijs: 25,00 euro - Combiticket: 33,00 euro
reserveren viakadalente@yahoo.nl of tel. 06-33980345
 
De uit Israel afkomstige multi-instrumentalist en zanger Avi Adir doet eind september en begin oktober Groningen aan voor zowel een concert als een workshop. Zijn stem en instrumenten, gecombineerd met het oriëntaalse decor van Synagoge Groningen, staan garant voor een unieke ervaring.

Avi Adir reist de hele wereld over met zijn door velen als meditatief ervaren muziek. Zijn stem die uit een andere wereld lijkt te komen, speelt daarbij een belangrijke rol. Hij begeleidt zichzelf met een verscheidenheid aan instrumenten, waaronder de Indiase bansoeri, de Armeense doedoek, de Griekse bouzouki en de Egyptische ney.

Adir begon in Israel als twaalfjarige met zingen en gitaar spelen. Later ontwikkelde hij zich tot  songwriter en performer. Als twintiger verdiepte hij zich in het maken van bamboefluiten en de studie van Indiase Raga muziek. Sindsdien voegt hij zijn stem toe in de klank en kleur van deze instrumenten.

Zijn solo-concert in Synagoge Groningen is een stroom van improvisaties die de bezoeker meeneemt naar een bijzondere ervaring: een artistieke reis door tijd en ruimte. De Moorse architectuur van de synagoge met zijn vele oosterse bogen en opvallende kleuren vormt daarbij het perfecte decor.

In zijn workshop stemimprovisatie op zondag 2 oktober, eveneens in Synagoge Groningen, laat Avi Adir de deelnemers ontdekken hoe zij hun adem en stem kunnen gebruiken als een helende en ontspannende kracht. Adir: "Door muziek kom ik in harmonie met mijn ware natuur." Iedereen is welkom, ook zonder zangervaring.

 

Datum: 
donderdag, 29 september, 2016 - 20:00 to zondag, 2 oktober, 2016 - 15:00