‘De Tent van Abraham’: Joden, moslims en christenen lezen samen geweldspassages in hun drie heilige boeken

data: 9, 16 en 23 november 2016
plaats: afwisselend in synagoge, moskee en een kerk
tijdstip: 19.45 -22.00 uur.
deelname: gratis

Onder het motto ‘In de tent van Abraham’ lezen Joden, christenen en moslims op 9, 16 en 23 november in de synagoge van Groningen, gezamenlijk teksten uit de drie heilige boeken: Tenach, Bijbel en Koran. Het gaat daarbij om de zogenaamde ‘ongemakkelijke’ teksten: over geweld, oorlog en intolerantie. Behalve in de synagoge worden deze bijeenkomsten ook in een moskee en een kerk gehouden.

Doel van de sessies is dat de gelovigen van de drie’abrahamitische’ godsdiensten, zowel elkaar als zichzelf beter leren begrijpen in een sfeer van harmonie en wederzijds respect.
Centraal staan de vragen: ‘Wat doen deze teksten met je? Hoe ga je ermee om?
Inhoudelijk worden de bijeenkomsten begeleid door: Egbert van Veldhuizen, Franklin Roos, Jannet Veenstra en Abdalla Feisal.

Het maximaal aantal deelnemers per keer is 20 personen.
Deelname is gratis en vindt plaats op volgorde van aanmelding.
Aanmelding voor deelname via: detentvanabraham@gmail.com

Repeats elke week every Wednesday 3 times.
woensdag, 9 november, 2016 -
woensdag, 16 november, 2016 -